recept: Becskei módra karalábéleves, Kifőzde
Becskei módra karalábéleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fejlettebb karalábé,
1 pritaminpaprika,
1 kis fej vöröshagyma,
só, pirospaprika,
1 kávéskanál liszt,
2 dkg zsír,
apróra vágott petrezselyemzöld,
1 marék reszelt tészta



A karalábét megmosom, meghámozom, fél cm-es vastagságú hasábokra vágom. A hagymát apró kockákra vágom és zsíron megfonnyasztom, majd ráteszem a karalábét és a felkockázott paprikát. Óvatosan keverve, kissé megfuttatom a hagymás zsíron.
Ezután meghintem liszttel, két-három percig kevergetem, majd fél kávéskanál pirospaprikával elkeverem és felöntöm kb. 1,5 liter vízzel. Megsózom, és lefedve, kislángon főzöm kb. 15-25 percig, míg a zöldség puha lesz.
Ekkor beleteszem a reszelt tésztát és készre főzöm. Az utolsó egy percre teszem bele a finomra felvágott petrezselymet.
Tálaláskor - aki szereti - egy evőkanál finom 20%-os váci tejfölre szedje a levesét.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: reszelt tészta

Forrás: Úgy látszik, Becskén pritamin napok voltak.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 11 órája (2024-05-02 22:32:38 - 2.04)
Hozzászólások:

Sancho (2011-04-07 12:43:00):
Tejfölből, csakis a 20%-os! Mindenbe!

Megjegyzés a recepthez